Wij zijn de Boschgaarders

Dit zijn ze, de Boschgaarders. Want Boschgaard is niet zomaar een concept of een project, of zelfs een bedrijf. Boschgaard is een club mensen die bevlogen aan hun toekomstige woonplek timmert.

Deze lijst is overigens niet in een bepaalde volgorde, en zeker niet gesorteerd op belangrijkheid. Elke Boschgaarder is een belangrijke schakel in het geheel. Want als we geen groep zijn, zijn we niks!

Peter

Peter heeft het meest ervaring met groepswonen van ons allemaal! Binnen Centraal Wonen Lismortel is hij een betrokken bewoner. Daarnaast is hij actief binnen de vereniging Gemeenschappelijk Wonen en bij Cooplink. Die kennis zet hij ook in bij Boschgaard, naast zijn werk voor verschillende werkgroepen.

Meindert

Meindert is een van de oude patio-bewoners. Hij zit o.a. in de werkgroepen Duurzaamheid en Structuur/Organisatie. Maar Meindert zet zich vooral in als aanjager die alle partijen rond de tafel krijgt. Zo zorgt hij dat het project zo dicht mogelijk bij onze oorspronkelijke droom blijft!

Daan

Fietskoerier Daan heeft zich bij Boschgaard ontpopt als voorraadbeheerder binnen de oogstwerkgroep. Hij zorgt dat de loods in Berlicum spic en span is, en we alle bouwmaterialen nog terug kunnen vinden. Daarnaast draait hij ook volop mee in het project-team, en denkt hij mee over de visie en structuur.

Nienke, Wouter, Mara en Jip

Nienke, Wouter, Mara en Jip zijn de kinderen van John, en die verhuizen straks natuurlijk ook gewoon mee!

Bram

Postbode Bram fietst regelmatig vanuit Vlijmen naar Den Bosch om zich in te zetten voor Boschgaard. Hij houdt zich bezig met de zelfwerkzaamheid van de groep en denkt ook mee over de Structuur, Organisatie en Visie van de groep.

John

John heeft het meest ervaring met bouwen van ons allemaal, en is goed in overzicht houden over alle dingen die moeten gebeuren rondom de bouw. Hij komt bij Boschgaard wonen met zijn vier kinderen Nienke, Wouter, Mara en Jip.

Vincent

Vincent werkt in het dagelijks leven in de financiële administratie. Dat is binnen Boschgaard een zeer welkom talent, zijn excel-kunsten zijn goud waard! Ook trekt hij enthousiast de werkschoenen aan als er iets gesjouwd of geklust moet worden.

Jochem

Jochem is fietskoerier, vuurkunstenaar en vegan kok. In die laatste rol zorgt hij graag dat de innerlijke Boschgaarder verzorgd blijft, rond vergaderingen of klusdagen. Ook zorgt hij dat de maandelijkse ALV’s gesmeerd lopen, zit hij in de PR-groep en denkt mee over Ontwerp & inrichting.

Albert

Albert is een van de oorspronkelijke bewoners van de Patio, en is een van de aanjagers van Transfarmers. Hier werkt hij met kinderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een groenere en socialere wereld. Bij Boschgaard is hij ook actief: o.a. bij de werkgroepen Financiën en Bouw.

Onne

Onne is in het dagelijks leven fietsenmaker. Dus ook zijn rol binnen het toekomstige buurtcentrum is duidelijk: de fietsenwerkplaats wordt zijn domein. Maar ook nu al is Onne een betrokken Boschgaarder die regelmatig mee sjouwt en klust als er weer wat moet gebeuren.

Sophie

Sophie is bewoonster van de Patio van het eerste uur. Samen met anderen zette zij van daaruit Transfarmers en de Graafse Akker op. Ze werkt erg hard voor de Oogstwerkgroep, en doet ze wat ze kan om Boschgaard zo snel mogelijk uit de grond te stampen.

Jasper

Jasper is het creatieve genie van de club. Hij besteedt zijn tijd als lichtkunstenaar, fotograaf en videomaker, en ook binnen Boschgaard haalt hij graag de lenzen uit de tas. Het resultaat zie je op deze pagina! Daarnaast werkt hij in het Oogstteam, en staat hij vaak vooraan als er gesjouwd moet worden.

Annie

Annie is vanuit diens achtergrond als boekhouder o.a. bezig met de financiën, en met werkgroep Welzijn. Een project als dit kan af en toe best heftig zijn, en dan is het goed dat er mensen zijn die het welzijn van de groep in de gaten houden!

Susan

Sociaal-cultureel werkster Susan is een bezige bij binnen Boschgaard. Ze zet zich in binnen het oogstteam, en daarnaast denkt ze mee over de invulling van het toekomstige buurtcentrum. En er borrelen constant goeie ideeën op in haar creatieve brein!

Joost

Joost is terug van een lange reis door Europa, en is nu weer volop aan de bak bij Boschgaard. Hij steekt regelmatig zijn handen uit de mouwen op de bouw, vervoert bouwmaterialen naar de juiste plekken en staat te popelen om het sociaal centrum op te bouwen!

Eugenie

Naast haar baan als docent steekt Eugenie ook veel energie in Boschgaard. Ze is actief bij Ledenwerving, werkgroep Duurzaamheid, werft subsidies, en onderzoekt de mogelijkheden om een wooncoöperatie op te richten. Fun fact: Eugenie is ooit verkozen tot Beste Buur van Nederland!

Eline

Eline is grafisch vormgever van beroep, en ook voor Boschgaard neemt ze het ontwerpwerk voor haar rekening. Binnen de PR-groep draait zij de social media en onderhoudt de website. Daarnaast is ze o.a. druk binnen werkgroep Ledenwerving met het samenstellen van een fijne groep.

Maaike

Maaike kwam superenthousiast Boschgaard binnen, en heeft zich meteen op de Oogstgroep gestort. Daar zoekt ze mee naar herbruikbare bouwmaterialen, en houdt het overzicht van wat er al is geoogst, en wat er nog gezocht moet worden. En dat allemaal naast haar premaster opleiding Filosofie!

Dorine

Dorine is in het dagelijks leven beeldend kunstenaar en interieurontwerper, en dat komt binnen Boschgaard natuurlijk goed van pas! Ze heeft zich dan ook aangesloten bij werkgroep Ontwerp & Inrichting.

Deze lijst is niet compleet, we hebben nog niet iedereen voor de camera weten te lokken. We missen hier nog Margje, Puk en David, en natuurlijk de toekomstige buren die nog niet aangehaakt zijn!

2