Wonen in Boschgaard

Momenteel zijn alle woningen binnen Boschgaard gevuld! Heb je wel interesse om in de toekomst te wonen bij Boschgaard? Dan kan je je alsnog aanmelden, je komt dan op onze geïnteresseerdenlijst te staan. Mocht er dan een woning vrij komen, kunnen we tegen die tijd contact met je opnemen.

Wij zijn een groep mensen van alle leeftijden met grootse idealen, maar die toch met beide benen op de grond staan. We vinden duurzaamheid heel belangrijk, leven graag samen met alle Boschgaarders en zijn actief in het onderhouden van ons pand en het organiseren van activiteiten in het sociale centrum dat onderdeel is van Boschgaard.

De woningen zijn compact, maar hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Daarnaast hebben we veel gedeelde ruimtes, zoals gezamenlijke woonkamers en keukens, een gedeelde badkamer en een wasserette. Om bij Boschgaard te kunnen wonen moet je binnen de normen voor sociale huur vallen. Het is mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen.

Om je aan te melden volg je de volgende 3 stappen:

  • STAP 1
    We hebben een beeld geschetst van wat het inhoudt om je aan te sluiten bij Boschgaard en er straks te wonen. Lees dat even door en kijk of het wat voor jou is. Is dat zo? Tof, door naar Stap 2!

  • STAP 2
    Vul onze lijst met praktische vragen in.

  • STAP 3
    Stuur ons een e-mail waarin je vertelt waarom je graag in Boschgaard wil wonen. We hebben wat thema’s op een rijtje gezet die belangrijk zijn voor Boschgaard, die zou je kunnen gebruiken als leidraad voor je mail. In dit document vind je ook het e-mailadres waar je mail naartoe mag!

LET OP: alleen als we de vragenlijst én een motivatiebrief binnen hebben kunnen we je aanmelding in behandeling nemen.

EN DAN?

Als er een woning vrij komt zullen we een kennismakingsronde starten. Werkgroep Ledenwerving neemt dan alle aanmeldingen door en kijkt wie er het beste bij de groep past. We laten altijd even wat weten, maar omdat we allemaal erg druk zijn met het project kan het even duren voor je een reactie ontvangt.
Als we een match zien tussen jou en Boschgaard nodigen we je uit om kennis te maken met de groep. Als iedereen elkaar heeft ontmoet en het nog steeds ziet zitten wordt je toegevoegd aan de groep! Hier kan even wat tijd overheen gaan omdat het nou eenmaal lastig is om gaatjes te vinden in drukke agenda’s om kennismakingsmomenten te regelen, maar we proberen dit proces zo kort mogelijk te houden.