Wonen in Boschgaard

Laatste bewoners gezocht!

Terwijl we de laatste maanden van de bouw ingaan, gaan we ook op zoek naar de laatste bewoners om de groep compleet te maken! We hebben nog twee gezinswoningen te vergeven, dus zijn op zoek naar mensen met kinderen die zich graag bij onze woongroep willen aansluiten.

Wie zoeken we? We zoeken gezinnen met kinderen die er liefst fulltime zijn, of in ieder geval vaker wel dan niet. Mensen die het een meerwaarde vinden om hun kinderen in een groep te laten opgroeien en ook een actief deel van die groep willen zijn. En natuurlijk mensen waarvoor duurzaam leven een vanzelfsprekendheid is. De woningen zijn sociale huurwoningen, dus je moet ook binnen de sociale huur norm passen.

Woning 10
Woning 11

Allebei de woningen hebben twee verdiepingen en een eigen douche, toilet en keuken. Op de benedenverdieping zijn de slaapkamers ingetekend, en de woonkamer en keuken komen op de eerste verdieping.  Als je nieuwsgierig bent, kun je alvast naar de voorlopige plattegrond kijken!

Alle woningen zijn vrij compact, maar daar komen de gemeenschappelijke ruimtes die gedeeld worden met de hele groep nog bij! De ruimtes op de begane grond van de betreffende woningen grenzen aan een van de twee gemeenschappelijke woonkamers, waar een uitgebreidere keuken in zit en waar dus gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden met (een deel van) de groep. Daarnaast hebben we ook een gemeenschappelijke badkamer met een bad en een ruime douche, en staat er zelfs een infraroodsauna op de planning! Ook komt er een wasserette met meerdere wasmachines die we gaan delen. 

Woning 10 is het meest geschikt voor een gezin met drie personen, en woning 11 kan een gezin met 4 personen herbergen. 

Zoals je op de foto’s hieronder ziet moeten de woningen nog afgebouwd worden. De binnenwanden voor slaapkamers staan er nu bijvoorbeeld nog niet in. Voor die afbouw zijn wij als bewoners van Boschgaard zelf verantwoordelijk. Hardstikke leuk om mee bezig te zijn, maar het kost ook erg veel tijd en energie. We beseffen dat we van mensen met jonge kinderen op dat vlak niet hetzelfde kunnen verwachten als van mensen zonder kinderen. Dus hoewel we zeker aanraden om actief betrokken te zijn bij dit deel van het proces, omdat het voor een hoop binding met de groep en het gebouw zorgt, snappen we ook dat jonge ouders daar niet altijd evenveel ruimte voor hebben. 

Wij zijn een groep mensen van alle leeftijden met grootse idealen, maar die toch met beide benen op de grond staan. Tot nu toe hebben we twee kinderen in de groep, één van 12 en één van 1 jaar. En we vinden het fijn als daar nog meer kinderen bij komen! Dus zie jij jezelf en je/jullie kinderen hier wel tussen passen? Meld je dan aan!

Nog even wat praktische zaken: de exacte huurprijs is nog niet bekend, omdat die mede-afhankelijk is van het bouwproces en hoe we de huren gaan verdelen over de woningen. Wel weten we dat deze twee woningen waarschijnlijk ergens tussen de €720,- en de €820,- zullen gaan kosten, en dat het mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. De planning is nu dat we per 1 februari in kunnen trekken, maar ook dat is nog afhankelijk van het verdere bouwproces.

Om je aan te melden volg je de volgende 3 stappen:

  • STAP 1
    We hebben een beeld geschetst van wat het inhoudt om je aan te sluiten bij Boschgaard en er straks te wonen. Lees dat even door en kijk of het wat voor jou is. Is dat zo? Tof, door naar Stap 2!

  • STAP 2
    Vul onze lijst met praktische vragen in.

  • STAP 3
    Stuur ons een e-mail waarin je vertelt waarom je graag in Boschgaard wil wonen. We hebben wat thema’s op een rijtje gezet die belangrijk zijn voor Boschgaard, die zou je kunnen gebruiken als leidraad voor je mail. In dit document vind je ook het e-mailadres waar je mail naartoe mag!

LET OP: alleen als we de vragenlijst én een motivatiebrief binnen hebben kunnen we je aanmelding in behandeling nemen.

EN DAN?

Als we weer een nieuwe kennismakingsronde starten, gaat werkgroep Ledenwerving alle aanmeldingen doornemen en kijken wie er het beste bij de groep past. We laten altijd even wat weten, maar omdat we allemaal erg druk zijn met het project kan het even duren voor je een reactie ontvangt.
Als we een match zien tussen jou en Boschgaard nodigen we je uit om kennis te maken met de groep, door een aantal keer mee te komen klussen. Als iedereen elkaar heeft ontmoet en het nog steeds ziet zitten wordt je toegevoegd aan de groep! Hier kan even wat tijd overheen gaan omdat het nou eenmaal lastig is om gaatjes te vinden in drukke agenda’s om kennismakingsmomenten te regelen, maar we proberen dit proces zo kort mogelijk te houden.