wonen in boschgaard

Wil je je aanmelden als bewoner bij Boschgaard? Gezellig! Wij zijn een groep dwarsdenkers van alle leeftijden, die grootse idealen hebben maar toch met beide benen op de grond staan. Pas je daar tussen? Meld je dan vooral aan.

We zijn weer op zoek naar nieuwe mensen, dit keer voor verschillende soorten toekomstige woningen. Van eenpersoons en tweepersoons units tot ruimtes voor een (niet al te groot) gezin, of een ouder met kind(eren). Een deel van de vrije units bevindt zich in een van de twee woongroepen met gedeelde voorzieningen, en sommige units bevinden zich in het gedeelte zonder gedeelde woonkamer. Alle woningen zijn vrij compact, dus hou daar rekening mee . Hier de voorlopige plattegrond, voor als je nieuwsgierig bent!

De planning is dat de woningen eind 2022 klaar zijn, en omdat we als Boschgaarders zelf gaan meebouwen aan onze woningen, zijn we op zoek naar aanpakkers. En ook voor de bouw begint zijn we als toekomstige bewoners al hard aan het werk om het project uit de grond te stampen. Vind je het tof om de komende twee jaar mee te bouwen aan je eigen woning en de rest van het pand, en heb je voldoende tijd en energie om hier in te steken? Hou er rekening mee dat je hiervoor zeker één dag per week in Den Bosch aan de slag gaat, en er daarnaast ook een aantal (online) vergadermomenten bij komen. 

Om je aan te melden volg je de volgende 3 stappen:

Stap 1
Download deze informatiefolder en beoordeel of Boschgaard iets voor jou is. Is dat zo? Tof, door naar Stap 2!

Stap 2
Vul deze lijst met praktische vragen in.

Stap 3
Stuur ons een e-mail waarin je vertelt waarom je graag in Boschgaard wil wonen. In deze pdf geven we aan welke onderwerpen we graag terugzien in je mail, lees die dus eerst even door. Hier vind je ook het e-mail adres waar je mail naar toe mag.

Let op: alleen als we de vragenlijst én een motivatiebrief binnen hebben kunnen we je aanmelding in behandeling nemen. We laten altijd even iets weten, maar het kan even duren, omdat we het allemaal druk hebben met het project. Vanwege de coronamaatregelen duurt ook ons kennismakingsproces langer dan we graag zouden willen. Dus hou er rekening mee dat het even kan duren voor je zekerheid hebt.

Een vraag die we nog kregen
-Wat gaat het kosten?
Weten we nog niet precies, omdat dat nog afhankelijk is van de bouwkosten. Wel kunnen we zeggen dat we binnen de grenzen van de sociale huur vallen, en dat de mogelijkheid van huursubsidie er is.