Nieuwe website!

In den beginne, toen boschgaard nog maar een paar a4tjes groot was, hadden we een site nodig. Om ons te laten zien aan de wereld en aan alle sceptici die dachten dat we een zootje leken waren die niet wisten wat ze deden. Hadden ze misschien ook geen ongelijk in, maar goed..
Maar, natuurlijk hadden we een erg klein budget. Gelukkig was Thomas, grafisch ontwerper en websitebouwer van beroep, het zooitje leken met een wild plan goed gezind. Hij wilde ons wel helpen. Een vrolijk logo en een simpele site ontstonden, professioneel en afdoende voor wat we toen wilden: het wilde plan presenteren.

Inmiddels is het dik vier jaar later. Die paar a4tjes zijn een Drive geworden die uit z’n voegen barst. Ons wilde plan kwam uit, de groep is vele mensen rijker, de ontwerpen liggen klaar, en de aannemer is keihard bezig. Maar de site? Die was niet meer ontwikkeld.

What Is Music... Exactly? - GuitarTalk Community

Natuurlijk, we hadden eraan gesleuteld. Getypt en getweakt. Pagina’s toegevoegd en verwijderd. Menu’s uitgebreid en ingedikt. Maar na vier jaar was de rek er nu echt uit. Het werd tijd voor vernieuwing. Geen houterige webzijde vol walls of text meer, maar een frisse, dynamische site met veel beeld.

May be an image of text that says 'DARK ROAST DESIGN'


Wij weer aankloppen bij Thomas. Thomas Dark Roast, zoals intimi hem kennen. Dit keer met íéts meer budget. Gelukkig had ie tijd en zin, en bouwde hij voor ons deze comfortabel zittende webstek. Precies wat we wilden, genoeg ruimte om breeduit te laten zien en vertellen.


Dus, welkom! Kijk eens rond, doe alsof je thuis bent! Kijk het filmpje op de homepage, check ons partnerpagina uit, zie waar we allemaal in de media zijn geweest. Is het al af? Nooit natuurlijk. In de komende twee jaar gaan er hopelijk nog vele partners bijkomen, honderden nieuwsberichten, en eindeloze updates van hoe het met de bouw gaat. Die vind je terug in het blog, waarvan je hier de eerste echte post leest. We gaan deze pagina gebruiken voor updates van hoe het gaat, foto’s van spannende momenten, verhalen uit de oude doos, stukjes over onze partners, en verdiepende artikeltjes waarin we dingen uitleggen over de keuzes die we maken.

Waarom? Omdat we met iets gaafs bezig zijn: een project opzetten waarin een toffe groep mensen coöperatief gaat wonen in een duurzaam pand waar óók nog een buurtcentrum zit. En omdat we niet op ons eigen eilandje aan ons eigen huisje willen timmeren, maar we vooral ook anderen willen inspireren en laten zien hoe wij het gedaan hebben. Want een betere wereld begint misschien bij jezelf, maar we hebben er niks aan als alleen ons stukje wereld beter is.
Goed, laat dit een start zijn van twee jaar vrolijke en informatieve stukjes over de bouw van een ecologisch en sociaal woon- en buurtproject. En daarna nog vele jaren berichten over een fijne woon- en werkplek!