Bouwmateriaal gezocht!

Bouwen met hergebruikte materialen is een belangrijk onderdeel van onze visie op duurzaamheid. Uit veel panden die gesloopt worden komen materialen vrij die wij graag overnemen voor de bouw van ons pand, en uiteraard hebben we daar ook budget voor. Circulair slopen heeft de toekomst!

Naast materiaal dat vrijkomt bij sloop en renovatie, werken we ook met deadstock, restpartijen en andere afvalstromen van fabrikanten. Bijvoorbeeld producten met een misprint of kleurafwijking, of materialen voor een opdracht op maat die net een paar mm afwijken en daardoor voor die specifieke opdracht niet bruikbaar zijn. Het vernietigen van deze materialen is zonde, en wij kunnen hier in veel gevallen wel mee aan de slag!

Omdat de bouw in drie fases zal verlopen, splitsen we de zoektocht naar gebruikte bouwmaterialen ook op in kleinere delen om het voor iedereen overzichtelijk te houden. In de tabel hieronder ziet u de materialen die wij nodig hebben voor de eerste (kleinere) fase van de bouw. Hebben jullie meer van de gevraagde materialen op voorraad, laat het ons dan even weten. Wij kunnen deze materialen namelijk altijd tijdelijk opslaan in onze loods.

Op dit moment hebben de volgende bouwmaterialen prioriteit:

Eerder hebben we al samengewerkt met bijvoorbeeld Gubbels Sloopbedrijven, waar we de balken uit het dak van de gesloopte basisschool in Boschveld van hebben kunnen overnemen. Ook de dakspanten uit de bibliotheek in Sint Michielsgestel hebben we overgenomen, en gaan straks de dakconstructie van het pand vormen. Zie dit artikel in het Brabants Dagblad. En er is een flinke hoeveelheid materiaal gekomen uit het oude verzorgingshuis Zuiderschans in Den Bosch, zie dit artikel van Zayaz.

Hoewel we dus al best wat materiaal hebben gevonden, zijn we nog op zoek naar flink wat bouwmaterialen. Wil je met ons samenwerken? Zie dan de informatie hieronder.


Informatie voor bouw- en sloopbedrijven en fabrikanten:

Met onze architect en onze aannemer hebben we een ‘boodschappenlijst’ opgesteld met materialen die we nog zoeken. Uiteraard hoeft dit niet gratis, de aankoop van deze materialen is berekend in ons bouwbudget. Heb je een bouw- of sloopbedrijf (of werk je er), wil je meer doen met circulair slopen en wil je met ons samenwerken? Of heb je als fabrikant afvalstromen die in een project als het onze nog wel bruikbaar zouden kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via bouwen@boschgaard.nl, of bel met 0623964094.

Download hier onze boodschappenlijst!

Circulair slopen
Circulair Slopen