Bouwmateriaal gezocht!

Bouwen met hergebruikte materialen is een belangrijk onderdeel van onze visie op duurzaamheid. Uit veel panden die gesloopt worden komen materialen vrij die wij graag overnemen voor de bouw van ons pand. Circulair slopen heeft de toekomst!

De materialen die we zoeken zijn heel uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan constructiemateriaal als kozijnen, balken en plaatmateriaal, maar ook dingen als (schuif)deuren, keukenblokken, wc’s, kabelgoten en noodverlichting.

Eerder hebben we al samengewerkt met bijvoorbeeld Gubbels Sloopbedrijven, waar we de balken uit het dak van de gesloopte basisschool in Boschveld van hebben kunnen overnemen. En ook de dakspanten uit de bibliotheek in Sint Michielsgestel hebben we overgenomen, en gaan straks de dakconstructie van het pand vormen. Zie bijvoorbeeld dit artikel in het Brabants Dagblad.


Informatie voor bouw- en sloopbedrijven:

Met onze architect en onze aannemer hebben we een ‘boodschappenlijst’ opgesteld met materialen die we nog zoeken. Heb je een bouw- of sloopbedrijf (of werk je er), wil je meer doen met circulair slopen en wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op via bouwen@boschgaard.nl, of bel met 0623964094.

Binnenkort is hier ook onze boodschappenlijst te downloaden.

Circulair slopen
Circulair Slopen