Bouwmaterialen en Oogstpartners gezocht!

Geoogste dakspanten van de bibliotheek in Sint-Michielsgestel

Bouwen met hergebruikte materialen is een belangrijk onderdeel van onze visie op duurzaamheid. Uit veel panden die gesloopt worden komen materialen vrij die wij graag overnemen voor de bouw van ons pand, en uiteraard hebben we daar ook budget voor. Wij zijn dus ook altijd op zoek naar herbruikbare bouwmaterialen en nieuwe oogstcontacten!

Naast materiaal dat vrijkomt bij sloop en renovatie, werken we ook met deadstock, restpartijen en andere afvalstromen van fabrikanten.

Omdat de bouw in drie fases zal verlopen, splitsen we de zoektocht naar gebruikte bouwmaterialen ook op in kleinere delen. Met onze architect en onze aannemer hebben we een ‘boodschappenlijst’ opgesteld met materialen die we nog zoeken. In de tabel hieronder ziet u de materialen die wij nodig hebben voor de eerste fase van de bouw en die momenteel prioriteit hebben:

WatMateriaalAfmetingenHoeveelheid
SandwichpanelenSandwichpanelen100 cm breed, 760 cm lang, 135mm dik.600 m²
HemelwaterafvoerPVC of zinken buizenØ 100mm of 80mm,
lengtes van 330 cm en 470 cm 
15 stuks van 330 cm; 14 stuks van 470 cm 
Spiralo buizen en hulpstukken: bochten, t-stukken, sokken, beugelsØ 124 mm en 250 mm
Lichtkoepels voor het dakAfmetingen zijn vrij, maar groter heeft de voorkeur2 stuks
Verschillende soorten plaatmateriaal– Underlayment 18mm;
– Trespa 18mm; 
– OSB 18mm; 
– Multipaint 18mm; 
– Garantieplex 12 mm.
Ideale maat 122×244 cmVeel
Isolatie voor plafondsGlaswoltussen de 80 en 100 mm dik2000 m²
BalkhoutHoutVerschillende afmetingenVeel

Op onze partnerpagina is te zien met welke bedrijven we tot nu toe al hebben samengewerkt. Interesse om een van onze oogstpartners te worden? Als we op dit vlak een samenwerking kunnen aangaan kunnen we desgewenst uiteraard ook uw logo tussen deze reeks plaatsen.

Heeft u (een van) deze materialen op voorraad, of heeft u tips of vragen over dit specifieke onderdeel? Neem dan contact met ons op via bouwen@boschgaard.nl.