Boschgaard Bende

Boschgaard wil dingen collectief doen. En dus niet alleen. Het project staat of valt bij samenwerking, zowel onderling als met de rest van de wereld. Samenwerking met de buurt en andere gebruikers van het sociaal centrum. Samenwerking met mensen die het interessant of belangrijk vinden om ecologisch te bouwen. En samenwerking met mensen die het tof vinden hun netwerk en expertise in te zetten voor een mooi sociaal, groen woonproject in zelfbeheer.

Daarom starten we de Boschgaard Bende!


De Bende staat naast de Kartrekkers in de ontwikkeling van Boschgaard. De Kartrekkers blijven gestaag doorgaan met overleggen, bedenken, vergaderen, regelen en organiseren, maar zullen daarbij zo nu en dan putten uit de Bende. Dat kan bijvoorbeeld een korte enquete zijn omdat we ‘marktonderzoek’ willen doen. Of de Kartrekkers missen op een bepaald punt expertise en vragen om hulp. Of het zoeken naar materialen is begonnen, en we vragen of er nog iemand een stapel balken van een meter of 20 heeft liggen. En als de bouwfase begint staat de Bende ook mee te helpen op de bouwplaats. Kortom, de Boschgaard Bende biedt de Kartrekkers een netwerk om op terug te vallen.

Wat krijg je ervoor terug? Je bent deel van een gaaf project. Klinkt flauw en cliché, maar we menen het. Er valt veel te leren van dit proces, de kartrekkers leren ook dagelijks bij (en af 😉 ). Verder organiseren we regelmatig BendeBorrels waar we natuurlijk over het project zullen praten, maar waar het ook gewoon gezellig is. ..En vlak tenslotte die Boschgaard Bendelid-Button niet uit die je op je jas krijgt!
Let op: de Boschgaard Bende staat in principe los van de zoektocht naar meer toekomstige bewoners. Een Bendelid staat dus niet automagisch in de rij voor een kamer. We kunnen ons ook voorstellen dat er een hoop mensen zijn die wel betrokken willen zijn, maar die niet in Boschgaard willen wonen. Wel is het Bendelidmaatschap natuurlijk een prima manier om Boschgaard uit te checken als je nadenkt over bewoner worden, en om te voelen of je lekker in de groep past.

Dus? Sluit je je aan bij de Bende? Tof! De ontgroening is vrij simpel: vul deze vragenlijst even in. Dan komt je mailadres vanzelf in de maillijst terecht. Die zullen we niet volspammen, beloofd.

Daarnaast is er een facebook groep voor Bendeleden. Daar kan de Bende makkelijk met elkaar en met de Kartrekkers communiceren. Maar als je niet op facebook zit, wees gerust: we zullen zorgen dat alle belangrijke informatie of oproepen ook over de mail komen.